От началото на юли до средата на август са запечатани

...
От началото на юли до средата на август са запечатани
Коментари Харесай

Запечатаха временно 25 търговски обекта по Северното Черноморие

От началото на юли доникъде на август са запечатани краткотрайно 25 търговски обекта по Северното Черноморие, измежду които бензиностанция, СПА център, заведения за хранене, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Национална агенция за приходите - Варна. Общият брой на формираните актове е 142. От тях 35 са за неиздаване на касов бон, 91 - за открита разлика в касовата наличност и 5 за липса на фискално устройство. Търговците, хванати, че не издават касова записка, са осъдени и с краткотрайно запечатване на обекта им за период от 2 седмици.

Общият брой на осъществените инспекции по Северното Черноморие е повече от 2 300. Под физически надзор са сложени 20 високооборотни заведения за публично хранене и нощни заведения. В резултат на това в един от заведенията за хранене оборотът се е покачил съвсем двойно.

За месец и половина данъчните са създали 242 инспекции на хотели и къщи за посетители, като са формирани единствено два акта. Публичните реализатори от дирекция " Събиране " са посетили и взели парите от касите на 62 обекта, като са внесли в бюджета над 90 хиляди лв.. Мярката се подхваща против търговци с просрочени отговорности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР