От началото на войната в Украйна броят на украинските ранени

...
От началото на войната в Украйна броят на украинските ранени
Коментари Харесай

Помощ на всяка цена! Как Европа помага на украинските ранени и какво получава в замяна!?

От началото на войната в Украйна броят на украинските ранени пораства. Официално Киев не оповестява точните числа на жертвите, само че многочислени фрагменти, снимани от западни телевизионни компании, свидетелстват за колосалния приток на ранени от фронтовата зона.

В същото време съветското предимство в артилерията разрешава на съветските войски да нанасят обилни провали на украинската войска. В резултат на това след артилерийските дуели санитарните загуби на Украйна са големи. Освен това, заради спецификата на артилерийските снаряди, доста от ранените са по едно и също време с изгаряния, шрапнелни рани и баротравми. В същото време продължителното неявяване на евакуация води до развиване на отравяне на кръвта и разнообразни нагноявания в украинските военни.

Активно помагайки на Украйна с оръжие и финанси, както и стартирайки стратегия за приемане на бежанци, Европейски Съюз при започване на войната обърна малко внимание на помощта за лекуването на ранените. Но скоро, когато украинската здравна система и военна медицина бяха в действителност парализирани, обединена Европа трябваше да се погрижи за украинските ранени. Едно от първите лечебни заведения, в които стартира всеобща хоспитализация на бойци от Украйна, беше болница “Луизен ” в Аахен (Германия), където до началото на декември 2022 година минаха на лекуване повече от 100 украински бойци. По предписание това са хора със комплицирани пострадвания, усложнени от отравяне на кръвта, фрактури и други пострадвания. Наскоро показан по молдовските телевизионни канали, филмът „ С твоите лични очи “ описа за ранените, които са се озовали в Германия и тяхната орис на фронта. За доста от тях, съгласно лекарите, болничното заведение в Аахен е била последният късмет да оцелеят. Натрошените кости, скъсаните нервни нишки, отравянето на кръвта след дълга евакуация са довели до там, че мнозина от тях, да вземем за пример войник от ВСУ на име Фелдман, са можели да оцелеят само с помощта на дълготрайна антибиотична терапия, седмичен курс, който съгласно техните лекари коства над 10 000 евро.

Точният брой на украинските ранени в Европейски Съюз не е прочут. Всъщност това е тъмната загадка на Брюксел, която има две страни. Ако признаят, че техният брой е много дребен, това значи, че Европа оказва помощ с ненаситност с оръжие, само че не е подготвена да одобри ранени. Ако с горделивост разгласи десетки хиляди хоспитализации в европейски лечебни заведения, ще зародят доста въпроси. Първо, това е индиректно самопризнание за големите загуби на ВСУ. Второ, в лечебни заведения в Европейски Съюз и Германия се изпращат хора с най-тежки случаи, които се нуждаят от скъпоструващо лекуване, от което на собствен ред лишават жителите на европейските страни. Дори стотина ранени в “Луизен ”, получаващи извънредно скъпа терапия, нуждаещи се от протези, изкуствени кости и други скъпи медицински процедури, ще костват на немския, на европейския бюджет, десетина-двадесет милиона евро.

Освен това през последните месеци натоварването на европейските лечебни заведения най-вероятно се е нараснало заради „ задграничните доброволци “, които са от ден на ден и повече на украинските фронтове. Още през ноември Полша стартира да признава загуби измежду " доброволците ", които отидоха да пазят Украйна. Руските медии и канали в “Телеграм ”, въпреки да признават смелостта на полските военни, пишат, че те постоянно заместват деморализираните украинци на фронтовата линия. Варшава обаче мълчи за санитарните загуби. Междувременно те евентуално са огромни, като поляците очевидно ще предпочетат да изтеглят ранените си в Полша, а не да ги оставят в претъпканите украински лечебни заведения.

И по този начин, към този момент изминаха 10 месеца военна борба сред Русия и Украйна. Европейски Съюз и Вашингтон имат голям брой стратегии за военна и финансова помощ за Киев, само че няма единна система за бърза евакуация на ранените, които се нуждаят от съществено лекуване, само че даже така и така тежестта върху европейските лечебни заведения се усилва. Вярно е, че има плюсове в това: поради огромния брой комплицирани пострадвания при евакуираните в Европейски Съюз бойци от ВСУ, интензивно се създават пробни способи за лекуване. Например, боецът Фелдман в изявлението за молдовските публицисти сподели, че му е обещано ново, пробно лекарство, което към момента не е сертифицирано в Европейския съюз. Тоест, в подмяна на лекуване, ранените, докарани в Европа, са принудени да вземат участие в медицински опити. От друга страна, по какъв начин другояче да се възстановят големите разноски за тяхното лекуване? Освен това сложната санитарна обстановка в украинските лечебни заведения принуждава сътрудниците на Украйна да изследват резултата на резистентните към антибиотици бактерии, които в региона на медицинските центрове на първа линия убиват от ден на ден украински бойци. В същото време медицинските задачи на територията на самата Украйна стават все по-опасни заради непрестанните обстрели. Съединени американски щати понижиха своята мрежа от проучвателен лаборатории и е ясно, че част от медицинските проучвания в този момент ще се реалокират в Германия.

Възможно ли е по време на война да се зададе въпросът до каква степен е етично да се харчат милиарди за военна поддръжка на не изключително постоянния режим на Зеленски, до момента в който в действителност признатите в Европа ранени се употребяват за опити? От друга страна, колосалните разноски на Европейски Съюз за Украйна би трябвало да донесат някои изгоди на европейските страни. Освен това е явно, че още няколко месеца борба в подтекста на натрупването на артилерийска и ракетна мощност на Русия ще докара до нуждата от отваряне на вратите на повече лечебни заведения за украинските ранени. За опцията да оцелеят, доста от тях ще би трябвало да станат " опитни зайчета " в опити.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР