От началото на учебната година до днес 81 ученици и

...
От началото на учебната година до днес 81 ученици и
Коментари Харесай

За седмица: 81 деца и 70 учители с с положителни проби за COVID-19 |

От началото на образователната година до през днешния ден 81 възпитаници и деца (0,01% от всички), посещавали учебно заведение или детска градина, са с позитивни проби за COVID-19. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на образованието и науката. Педагогическите експерти с открита позитивна проба са 70 (0,07%).

Карантинираните, които са имали контакт с болен възпитаник, преподавател или непосредствен - 104. Временно е прекратен образователният развой заради карантина на просветителните институции в страната за 127 паралелки (0,3%).

Според инструкциите на здравното министерство в случай че в детската градина на детето ви се появи случай на инфектиран от ковид, не е наложително да го изследвате. То предстои на наложителна 14-дневна карантина, в случай че е било в контакт или в една група със инфектираното лице.

В случай, че детето ви е сложено под наложителна карантина, вие можете да ходите на работа. Също по този начин имате право на болничен лист, публикуван от персоналния доктор на детето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР