От началото на учебната година Българската агенция по безопасност на

...
От началото на учебната година Българската агенция по безопасност на
Коментари Харесай

БАБХ след проверка в училищни столове: Установени са храни с изтекъл срок на годност

 От началото на образователната година Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) извърши 1264 инспекции в страната при засилен формален надзор в учебните столове и бюфети на територията на учебните заведения.

Установени са 18 кг храни от скотски генезис с погрешно предпазване и с изминал период на валидност. Издадено е едно предписание за прекъсване на цялата активност на обект, регистриран на територията на учебно заведение.

Установени са 54 несъответствия, за които са издадени 32 наставления в учебни столове и 22 наставления в обекти. Съставени са 8 акта за административни нарушавания, глобите за които са на стойност сред 2000 и 4000 лева

Издадено е едно разпореждане  за прекъсване на цялата активност на регистриран обект на територията на учебно заведение в Област Стара Загора.

За интервала 13-30 септември инспекторите са ревизирали 552 обекта, в които се подготвя храна на място; 353 обекта, в които храната се доставя от компании за кетъринг и 359 обекта в учебните заведения – павилиони и лавки.

Най-честите установени нарушавания са свързани с погрешно предпазване на храни, необявяване на алергени в храните, неспазване на противоепидемичните ограничения от личния състав и други.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР