От началото на този парламент сме доказали, че заедно с

...
От началото на този парламент сме доказали, че заедно с
Коментари Харесай

Десислава Атанасова : Заедно с ДБ можем да намираме решения, които да държат евроатлантическия път на България

От началото на този парламент сме потвърдили, че дружно с " " (ДБ) можем да търсим и намираме решения, които да държат и да дефинират евроатлантическия път на България. Нашите две парламентарни групи, а и освен, са поръчител за това. Това сподели Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право,, ръководител на ПГ на ГЕРБ-СДС по време на среща за намиране на базов консенсус с представителите на Демократична България. 

По време на срещата бяха разисквани главните цели пред страната, свързани с приемането в еврозоната, бюджетната и фискална политика, както и свързани с обезпечаването на сигурността проблеми. Обсъждането е част от поредност от срещи в търсене на по-широки парламентарни болшинства и базов консенсус, инициирани от ГЕРБ-СДС. Такива към този момент бяха извършени с представителите на " Продължаваме Промяната ", " Българска социалистическа партия за България " и " Възраждане ".

От „ “ молиха да не се вършат бързи промени в Изборния кодекс. Председателят на ПГ на „ “ Христо Иванов изрази угриженост. " Ние сме обезпокоени от самия развой, както той сега се конфигурира. Има голямо количество оферти сред първо и второ четене, които прекрояват изборния развой в България ", разяснява той. 

Ние предлагаме преброителни центрове, откакто виждаме смяна във философията на машинното гласоподаване. Има оттегляне от тематики, по които има дълготраен публичен консенсус, добави Иванов. Той бе безапелационен, че не може с такава скорост, подобен размер от промени да бъдат прокарани, наподобява като „ следващото пробутване с ритник “, сподели Иванов. Рискуваме да променим фундаментално изборната система – моят апел е малко да забавим топката, добави той. 

По време на срещата бяха разисквани целите в секторите енергетика, бюджет и финанси, правораздаване и антикорупционно законодателство. 

Председателят на ПГ ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова  Десислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 година в Дулово. По специалност е правист. Завършила е право, разяснява, че се надява на поддръжка за бързо пускане на процедурите за избор на касационни съдии и членове на Висш съдебен съвет от парламентарната квота. 

Радвам се, че първоначално коментирахме тематиката за правосъдна промяна като тематика, в която няма да участват описи. Имаше време, когато името на Бойко Рашков беше единственият залог за това да има държавно управление, разяснява Атанасова. Тя изрази вяра да има еднакъв аршин, когато се приказва за антикорупционната комисия или нужната правосъдната промяна, без да се подминава тематиката по какъв начин с един sms изпълнителната власт арестува. Атанасова показа главните моменти от предлаганите от ГЕРБ-СДС промени в наказателното право, административното и гражданското право. „ Против “ сме вашата концепция за избор на основния прокурор от Народно събрание, съобщи Атанасова и добави, че това ще е спорен въпрос. Тя настоя за промяна, която не да се концентрира върху някого, а българските жители да получат заслужено и бързо правораздаване. Можем да намерим консенсус и да покажем единодушие, в това число и по тези тематики, които сте заложили, добави Атанасова. 

Атанас Атанасов означи, че през днешния ден целият бранш за сигурност се ръководи от президента. По думите му това нещо би трябвало да се промени. Той уточни, че за последните 15 години 50 % от униформената полиция е била създадена в „ чантаджии “. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР