От началото на този мандат, и преди това, всяка седмица

...
От началото на този мандат, и преди това, всяка седмица
Коментари Харесай

Христо Иванов: Непрекъснато гърмят бушони, значи проблемът е в системата

От началото на този мандат, и преди този момент, всяка седмица има кавги. Гърмят бушони, а когато толкоз доста гърмят бушони, хората, които схващат от електрически системи споделят, че казусът е в системата. Борисов позволи срив на институциите. Институциите в България са приведени в положение на будна кома и не работят. 

Така Христо Иванов, съпредседател на Демократична България и ръководител на „ Да, България! “, разяснява думите на премиера, че се притеснява от Констинброд 2, по Нова тв. 

И това е дълбоката причина за всеки скандал. Например – имаме КПКОМПИ, на която главната ѝ задача е да ревизира имотното положение на политиците за корупционни индикации, трябваше да разкрие апартаментгейт. За тази си активност КПКОМПИ има над 10 млн. годишен бюджет. 

Относно активността на основния прокурор и разпоредената от него инспекция за офшорни сметки, Христо Иванов сподели:

„ Това също е безспорна подигравка. ДАНС би трябвало да ревизира тези неща настоящо. В ДАНС има структурата „ финансово разузнаване “ и това им е работата. Не би трябвало, когато основният прокурор реши да си направи PR в края на мандата си след седем години безусловно нищо неправене, да се сети да им разпореди да си свършат работата един път. И не чакам да излезе нещо отвън следващата мостра. Институциите би трябвало да работят всеки ден. “

Подранили, закъснели или таман на време са консултациите при президента по отношение на процедурата за нов основен прокурор бе идващият въпрос, на което Христо Иванов отговори: „ Има решение на конституционния съд, което изяснява, че преценката на Президента за това дали да подпише указа, който ще пристигна към него от Висш съдебен съвет е чисто политическа. Президентът е изцяло в правото си преди да е почнала процедурата да разгласи изискванията, на които би трябвало да дава отговор претендентът, който той ще поддържа политически. Моето гледище е не просто да бъдат оповестени една две персонални характерности, а да се стигне до стратегия за институционална промяна. “

На въпрос на водещия дали няма някакво доближаване на президента и действителната съпротива в България – Демократична България - господин Иванов означи, че е подлагал на критика президента, че откри тематиката за прокуратурата едвам в този момент и не е доста оптимистично надъхан за протичащите съвещания, тъй като не вижда политическа воля в тях. Президентът остави Цацаров да излезе и обществено да го „ шамароса “.

Попитана кои са трите неточности на този Европарламент, които тя би поправила, Албена Симеонова, трета в листата на Демократична България, отговори: „ Аз съм биофермер. Имаме 400 км крайбрежие, а почиваме в чужбина, имаме най-красивата природа, а дишаме най-мръсния въздух, произвеждаме чиста храна, а ядем отпадъци. В момента Европа е изправена пред едно доста съществено предизвикателство. Измират пчелите, нечиста е водата. Онова, което желая да трансформира е програмата за развиване на селските региони или общата селскостопанска политика - 500 млн. жители на Европейски Съюз заплащат по 114 евро годишно на нас, фермерите. Повече от 80% се разпределят сред 3% от стопанствата. Това се едрите производители, а те не живеят в селата. Средствата би трябвало да отидат за дребните, за междинните и за фамилните фермери, за пчеларите, за животновъдите. “

ГЕРБ потвърждават, че не могат да продължат да ръководят. Те не могат да прокарат нито едно решение. Независимо по какъв начин ще завършат идните Евроизбори, България ще отиде на предварителни избори. Защото Борисов не може повече да ръководи страната. Той докара страната до неуправляемост, сподели още Христо Иванов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР