От началото на тези седмица станахме свидетели на поредица от

...
От началото на тези седмица станахме свидетели на поредица от
Коментари Харесай

Бивш директор на СДВР с коментар за поредицата от дръзки грабежи

От началото на тези седмица станахме очевидци на поредност от дръзки грабежи.

Неизвестни изкъртиха и откраднаха кеш терминал в понеделник. Два дни по-късно откраднаха близо 400 000 лв. от инкасо автомобил във Враца. А няколко часа по-късно нападатели с противогази ограбиха оборота на ресторант в центъра на София и си потеглиха с тротинетки. Общото сред всички тези случаи е, че арестувани няма. 

" Мисля, че тези причинители ще бъдат разкрити, защото няма сериозна организираност при тези закононарушения ", съобщи в ефира на bTV някогашният шеф на Столична дирекция на вътрешните работи Валери Йорданов.

По думите му в тази ситуация с инкасо автомобила е доста чудноват фактът, че той е оставен без контрол с толкоз огромна сума пари. Често и сигналите към полицията при обири и грабежи на инкасо коли закъсняват.

" При такива случаи едната от версиите постоянно е информация от вътрешната страна – по повод придвижването на сходен автомобил, метода на защита, състав на охранителите. Не можем да изключим и друга версия – за едно авансово наблюдаване, проучване на маршрута, наблюдаване на охранителите “, добави още  Йорданов.

Относно обира на ресторант в центъра на София той разяснява, че може да има вътрешна информация, само че има и подценяване на обстановката – оставени са две дами да броят огромна сума.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР