От началото на тази година всички сделки, входираните в службата

...
От началото на тази година всички сделки, входираните в службата
Коментари Харесай

Службата в София вписва всички сделки в рамките на един ден

От началото на тази година всички покупко-продажби, входираните в службата по вписванията в София, се вписват в границите на съответния ден. Актовете по всички покупко-продажби в период до 3 дни са подготвени за приемане и разполагаем на нотариусите.

За издаване на уверение за осъществени вписвания, отбелязвания и заличавания за един парцел се събират два разнообразни типа такси. За издаване в период до 7 работни дни е 10 лева, а за издаване в период до 3 работни дни - 30 лева, което се съблюдава безусловно прецизно и всяка друга желана сума от нотариус да вземем за пример е непозволена, прецизират от организацията.

През май предходната година бе заменен изпълнителния шеф на Агенцията по вписванията и на мястото на уволнената Елена Маркова бе назначена Зорница Даскалова. Новината за рокадата пристигна ден след ареста на арбитър по вписванията поради корупция. Йордан Раденков бе упрекнат от прокуратурата за два подкупа на обща стойност 400 лева от представители на две разнообразни нотариални адвокатски фирми и за пране на пари, защото в дома му били открити 34 хиляди лева, скрити зад картини.

Това съгласно прокуратурата е симптом, че са добити от незаконна активност и по тази причина арестуваният ги укрива. Повече четете тук.

От Агенцията обясниха за " Дневник ", че бързината при вписването на покупко-продажбите е разследване на положителната организация, наложена от новия шеф. За първите няколко дни на тази година не са входирани сериозно доста покупко-продажби дневно, само че от организацията показаха вяра, че ще се оправят и през по-натоварените дни. Иначе през днешния ден се оповестява за активността на службата в София, тъй като в другите градове няма проблеми с постепенно регистриране.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР