От началото на тази година обаче различни митнически служби в

...
От началото на тази година обаче различни митнически служби в
Коментари Харесай

Швейцарските митници хвърлиха око на музеите

От началото на тази година обаче разнообразни митнически служби в немскоговоряща Швейцария предложиха с писма на редица музеи да изложат пред аудитория своите благосъстояния, закупени от чужбина при безмитен режим. В противоположен случай митниците предизвестяват, че ще изискат спомагателни вносни мита, изчислени въз основа на настоящата пазарна стойност на творбите, заяви NZZ am Sonntag.

Това да вземем за пример значи, че в случай че даден музей е купил картина на Пикасо във Франция през 1960 година за CHF 100 000, която през днешния ден коства CHF 10 милиона, музеят ще би трябвало да заплати CHF 770 000 просрочени отговорности при настоящата данъчна ставка от 7,7%.

Инициативата може да обхване стотици творби на изкуството, а митниците биха могли да си възстановят милиони. Музеите настояват, че швейцарските митнически управляващи оспорват десетилетната процедура, въведена от ЮНЕСКО, само че съгласно Федералната митническа работа задачата е да се ревизира дали музеите са спазили всички условия за по този начин контрактувания безмитен импорт.

Митниците не упорстват за непрекъснато...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР