От началото на тази година до момента са регистрирани над

...
От началото на тази година до момента са регистрирани над
Коментари Харесай

Над 770 случая на агресия у нас от началото на 2017 г.

От началото на тази година досега са регистрирани над 770 случая на експанзия. От Министерство на вътрешните работи разясняват, че в тази статистика влизат единствено случаите, които водят до съществени контузии.

Инцидентите с тежка телесна щета са 17. Най-много са междинните увреждания – 727, а леките – 33.

Преди дни публицист и нотариус бяха пребити в региона на Борисовата градина. Защо нападенията стават все по-брутални?

Според психолози единствената причина за експанзията е чувството за безотговорност – за безчинство се дават условни присъди.

Бившият началник на Столичната полиция сочи и друга причина – спадът в доверието към Министерство на вътрешните работи. Според него в София най-вече са похищенията в гъсто обитаемоте региони. „ Това са Студентски град, Младост, Люлин, Надежда. По този метод има една „ обезпечена анонимност” на тези, които правят посегателствата”, разяснява Валери Йорданов.

Според специалистите казусът е, че зачестяват случаите на експанзия без мотив, като ритникът на шведа в лицето на камериерката от Слънчев бряг, да вземем за пример. И като ударът в гърба на немска туристка в метрото. И като боят по слепите туристи в Несебър.

В същото време полицията към момента търси биячите на журналиста Иво Никодимов, както и на нотариуса Механджийска и щерка й.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР