От началото на следващата година шофьорите на леки коли ще

...
От началото на следващата година шофьорите на леки коли ще
Коментари Харесай

От догодина ще има уикенд винетка, вече е ясно колко ще струва

От началото на идната година водачите на леки коли ще могат да се възползват от уикенд винетки. Те ще бъдат част от електронните винетки, които влизат в действие от 1 януари 2019 година и ще важат от 12:00 в петък до среднощ в неделя.

Уикенд винетката ще бъде по-евтина от седмичната и евентуално ще коства към 10 лв.. Цената на седмичната е 15 лв..

Винетката за уикенда е ориентирана към хора, които по-рядко пътуват с персоналните си коли отвън града и не се нуждаят от годишен стикер.

 Тол системата в България ще проработи на 16 август 2019 година
Вече е ясно от кой момент ще се заплащат тол таксите за пътищата

Правителството ще реши за кои пътища ще важат цените и по какъв брой ще бъдат

Целта е да облекчим тези, които употребяват персоналните си коли няколко пъти в годината за почивки, уикенди, съобщи пред кореспонденти в Народното събрание министърът на районното развиване Николай Нанков.

Идеята за стикерите, които да важат единствено през уикенда, не е нова, само че едвам в този момент влиза за разискване в Народното събрание.

Предстои да бъде конкретизиран срокът на годност на винетката, като тя може да важи от късния петъчен следобяд до понеделник сутринта.

" Може би ще обсъдим срокът да е от по-късния следобяд в петък до понеделник сутринта, защото доста хора се прибират в първия работен ден от седмицата. Предстои полемика по тази тематика. Ще вземем най-хубавото решение ", изясни министър Нанков пред в. " 24 часа ".
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР