От началото на следващата година хартиеният билет отива в историята,

...
От началото на следващата година хартиеният билет отива в историята,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: Дигиталната революция в София вече е факт

От началото на идната година хартиеният билет отива в историята, цифровата гражданска война в София към този момент е реалност. Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.

" Хартиеното билетче и сега е в пенсия. Нова настояща информация към края на октомври демонстрира, че близо 6 млн. пътувания в градския превоз за към година и два месеца, са платени с новите цифрови способи на заплащане ", уточни той.

По думите му градският превоз освен с възобновения си състав, само че и с новите технологии към този момент е в ХХI век в услуга на хората. Над 4 млн. са пътуванията, които са платени с банкови карти.

Георгиев изясни, че от Нова година се продължава новата тарифна политика, с която се вкарват разнообразни спомагателни благоприятни условия за жителите като билетите от 30 и от 60 минути.

" Новото е, че на същата цена на хартиеното билетче - от 1,60 лева, с цифровия, електронния билет, който вкарваме, можете в границите на 30 минути да сменяте безграничен брой транспортни средства. Тези 30 минути не са времето за пътешестване. Няма на 31-та минута контрольорът да ви смъкна от транспортното средство. Т.е., за същата цена има нова, спомагателна услуга, като има и друга алтернатива - за 60 минути, според какъв брой време ни лишава да стигнем до мечтаната от нас дестинация на цена от 2,20 лева, само че още веднъж с опцията, вместо да платите три пъти по 1,60 лева, сменяйки, да речем, метро, рейс и трамвай, в действителност да употребявате опцията за пътешестване и прехвърляне в точния момент. Времето от 30 или 60 минути е времето за промяна на транспортните средства ", добави още Георгиев.

Председателят на СОС разяснява и разширението на метрото. Подчерта, че Планът за възобновяване финансира единствено метрото към " Левски ", а метрото към " Слатина " напълно е извадено от Плана.

Той посочи, че държавното управление на " Продължаваме Промяната " е нанесло големи вреди на София - за над 1 милиарда и 200 млн. лв., защото строителството на метрото до " Слатина " е извънредно предстоящ от всички план, а на процедура нито един лев от европейски средства няма да бъде употребен за строителството му.

Обясни, че този проблем е преодолян, само че с цената на закъснение. Строителството ще стартира от март, ще върви по график и локалните избори няма по какъв начин да въздействат на толкоз значим план. Георгиев призна, че с последното служебно държавно управление, СОС работи доста по-добре, в сравнение с с постоянното държавно управление на " Продължаваме Промяната ".

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР