От началото на сезон 2023 отборът на Хаас разчита на

...
От началото на сезон 2023 отборът на Хаас разчита на
Коментари Харесай

Пилотите на Хаас могат да се атакуват, но не и да си пречат

От началото на сезон 2023 тимът на Хаас разчита на една от най-опитните пилотски двойки на стартовата решетка във Формула 1. Пилоти на американския отбор са Нико Хюлкенберг и Кевин Магнусен, които имат общо 326 старта за гърбовете си.

Когато през предишното лято се появиха слуховете, че Хюлкенберг може да размени Мик Шумахер в редиците на Хаас доста хора бързо припомниха случаите от предишното и хладните връзки, които имаше сред Хюлкенберг и Магнусен. Те обаче бяха изгладени още през предходната година, а от началото на този сезон двамата показват страховит екипен духа.
 Хюлкенберг: С Кевин разчупихме леда Хюлкенберг: С Кевин разчупихме леда
За това спомага и политиката, която е наложена от Хаас, която разрешава на двамата водачи на отбора да се нападат на пистата, само че не и да си пречат и да се бавят един различен. Това бе демонстрирано по съвършен метод в Джеда предходната седмица, където двамата се движеха един зад различен в хода на надпреварата и имаше офанзиви посред им, само че не и нападателни защитни дейности.

„ В Хаас имаме политика да не се блокираме – сподели Магнусен пред медиите след Гран При на Саудитска Арабия. – След първата обиколка ние не желаеме да си пречим. Ние не се бием между тях. Ние натискаме – аз мога да натискам, с цел да го задържа зад себе си, само че не и да му затварям вратата. Ние сме благи един към различен и подсигуряваме, че работим за положителното на тима, а не за себе си. “

„ Аз мисля, че това е положително предписание – пък бяха думите на Хюлкенберг. – Ние не желаеме да си затрудняваме ненужно живота един на различен. Ние сме тук, с цел да максимизираме нашето показване и да печелим точки за тима. Така че аз мисля, че това предписание е доста положително. Аз нямам никакъв проблем с него. “

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР