От началото на септември до момента при транспортни произшествия по

...
От началото на септември до момента при транспортни произшествия по
Коментари Харесай

Стартира нова полицейска операция, насочена към пешеходци и велосипедисти

От началото на септември досега при транспортни катастрофи по пътищата в страната са починали 22 души.

От през днешния ден до 14 септември "Пътна полиция " започва нова специализира полицейска интервенция на територията на цялата страна, заяви Чавдар Кочев, контрольор в "Пътна полиция ".

По думите му доста постоянно на пътя са засичани водачи, които сядат зад кормилото след приложимост на алкохол или наркотични субстанции. Не дребен фактор за пътните произшествия е и самонадеяното държание на водачите, разясни той.

Стартиращата през днешния ден интервенция ще бъде разграничена съгласно пътната конюнктура и натоварването. Дирекциите в София, Варна, Бургас, Стара Загора, Пловдив ще наблегнат на нарушаванията, осъществявани от пешеходци - вярно секване тук-там, които са обозначени с пешеходни пътеки или ненадейно излизане на пътното платно, както и лишаване на преимуществото на пешеходци и велосипедисти.

Инспектор Кочев заключи данните и от извършената сред 4 и 7 септември друга полицейска интервенция. В този интервал са били тествани 24 679 водачи на МПС. Установени са 10 416 нарушавания, от които 7790 са глобени с фиш, а 2626 с акт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР