От началото на септември chef Илиан Кустев е част от

...
От началото на септември chef Илиан Кустев е част от
Коментари Харесай

Шеф Кустев: За два месеца станах като Конан Варварина

От началото на септември chef Илиан Кустев е част от журито на кулинарното шоу на bTV - MasterChef, само че феновете си го спомнят и от присъединяване му във " Фермата " през 2019 година Пред сп. EVA той споделя по какъв начин се е подготвил за най-българското риалити, каква е неговата персонална диета, по какъв начин е придобил професионалната си експертиза, любопитни истории от готвенето за звезди и разкри, че приготвя две книги.

На моменти chef Кустев не се показва напълно политически правилно, а това го прави още по-симпатичен. Заявява: " Не е наложително началник готвачът да е пълен! "

Как по този начин? - запитвам го. И той изяснява: Това е остаряло виждане. Живеем в съвременни времена - телефони, интернети, чат, джипита. Защо един началник е пълен? Защото не се храни вярно. Работата в кухня е извънредно тежка, постоянно се яде на крайник, по-често - каквото ти падне. Макар че в последно време се постанова наклонността да има стаф храна, т.е. храна за личния състав, както и несъмнено време преди работа - да кажем, сред 11.30 и 12 ч. и вечер към 30 минути, в които работещите в кухнята да ядат, само че общо взето готвачите се хранят погрешно.

Тогава ти по какъв начин реализира своя външен тип?

Един ден забелязах, че не мога да си вързвам връзките на обувките и че съм 87 кг. Изморявах се по-лесно, не можех да се концентрирам добре и се обадих на моя другар Тодор Лазаров-Джуджето. Той е каскадьор, в този момент към този момент координатор и началник на каскади. Дублирал е Брад Пит в " Троя ". Казвам: " Джу, дай някакви извършения! ". Започнах да упражнявам, само че след месец без резултат му се обадих отново. " Ето ти телефона на Митко Бъзотев " - сподели Джуджето. Митко ме накара да си пусна цялостна кръвна картина, прегледа резултатите и ми направи стратегия за тренировки и хранителен режим. Взимам и протеини. Стартирах през февруари 2019 година, преди да вляза във " Фермата ". Хранех се по шест пъти дневно с дребни порции, без въглехидрати, захар и млечни. Подправях единствено със зехтин и лимон и за два месеца станах като Конан Варварина. В края на май беше последният кастинг за " Фермата ". В началото на фотосите през август другите участници не можеха да повярват какво се е случило с мен.

Как се подреди измежду тримата в журито на MasterChef?

Работя с MasterChef през цялото време - от осем години. Бях в екипа, който избираше участниците още в първия сезон. Предложиха ми да съм в журито. Направих им хубаво шоу по време на селекцията, също така предсказах участниците, които ще се класират на първите три места по време на кастинга и че победител ще е Симеон Червенков. Но може би не бях подготвен. Сега съм доста по-уверен и спокоен и неслучайно съм Безкомпромисния в журито.

И там идва въпросът какви качества би трябвало да има един началник, с цел да стане част от журито на MasterChef. Със сигурност е значимо да има опит, да е бил " в багра ", да е работил на всички вероятни позиции и равнища в кухнята, да е правил алакарт, банкетинг, кетъринг, десерти, файн дайнинг. Да има усета и да е работил с допустимо най-вече артикули. И не на последно място, отвън чисто кулинарните знания, един шеф-готвач би трябвало да има взор и над това по какъв начин действа един ресторант и да може да сглоби цялата картина.

Каква е книгата, която подготвяш?

Името й е " 69 предписания на началник Кустев ". Следващата книга ще е " Шеф Кустев и другари ". Отново ще включва 69 предписания и дружно двете ще се продават на цена 69 лв..

Защо избра това число?

Защото съм ексцентричен - вижда началник Кустев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР