От началото на седмицата големи пожари бушуват в Югозападна България.

...
От началото на седмицата големи пожари бушуват в Югозападна България.
Коментари Харесай

Училището в Долно село продължава да тлее

От началото на седмицата огромни пожари бушуват в Югозападна България. Само в Кюстендилска област те са към 18.

От няколко дни пожари бушуват в областите Благоевград и Кюстендил, като най-засегнатото място е кюстендилското Долно село. От началото на пожара, който стартира преди 2 дни, тук бяха наранени към 20 къщи и селскостопански постройки, като пламъците доближиха и до учебното заведение. То продължава да тлее.

" В учебното заведение още тлее, има две прилежащи къщи, също и там тлее огънят. Но на другите места не сме ходили още, след минути ще обходим и ще забележим дали има и на други места такива огнища. То учебното заведение изобщо не е гасено, то си пламтя и си изгоря, не може да се изобщо избави. Преди учебното заведение има един бор, той е висок, на височината на покрива, от него се трансферира огънят и оттова стартира ", изясни в " Денят стартира " кметският наместник Лозан Тасков.

По думите му хора не са напускали селото, само че са били настрана от домовете си, с цел да не пострада някой.

Георги Георгиев е един от засегнатите от пожара. Изгорели са му плевня, кокошарник, колиба за дърва и въглища, а с помощта на пожарна кола, която е напръскала къщата му, тя се е избавила.

" На един метър е пътеката, която е пресякла огъня към къщата. Аз бях в Кюстендил, там работя, тук ми е наследствена къща, когато ми оповестиха, потеглих незабавно, само че когато пристигнах тук, гореше цялото село ", описа той.

Около 70 огнеборци през вчерашния ден са продължавали да дежурят на място, като се чака те да останат и през идващите няколко дни.

Репортер: Али Мисанков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР