От началото на седмицата броят на електрическите коли, които могат

...
От началото на седмицата броят на електрическите коли, които могат
Коментари Харесай

В София вече има над 110 електромобила за споделено ползване

От началото на седмицата броят на електрическите коли, които могат да се наемат и употребяват споделено в София през мобилното приложение SPARK, надмина 110 електрическия автомобил. Внушителната броика беше достигната с доставката на още 50 електрически Volkswagen e-up! Плановете на компанията са до края на идната година броят на предлаганите електрически автомобили да надмине 350.
" За 11 месеца, в които SPARK оперира, се радваме на огромен триумф. Стартирахме с 25 електрическия автомобил и зона за наем и освобождение, която покриваше главно синя и зелена зона в центъра на София. В момента имамe над 110 електрическия автомобил, покриваме доста огромна част от територията на града и имаме над 20 000 регистрирани потребителя ". Коментира Стефан Спасов, изпълнителен шеф на SPARK. " Плановете ни за идната година са също толкоз смели – ще се фокусираме върху построяването на зарядна инфраструктура и ще разтеглим съществено зоните на SPARK и чакаме да утроим автопарка. Крайната цел е покриването на цялата територия на София, обезпечаването на града със зарядна инфраструктура и прибавянето на задоволително електрически автомобили в платформата, с цел да може SPARK да се затвърди като един от главните способи за градска подвижност в София ", добави още той.



Eлектромобилността е измежду топ целите на Volkswagen за идващите пет години, като задачата на немския производител е да сътвори електромобил, който е наличен за колкото се може повече хора. Затова компанията влага средства и старания в напълно ново, новаторско електрическо портфолио. На този стадий обаче, услугата на SPARK е това, което дава неповторимата опция на безусловно всеки в София със смарт телефон и шофьорска брошура да взе участие в писането на новата история на колите. Малкият Volkswagen e-up! предлага нови страсти зад кормилото, чудесно отношение цена/качество за електрически автомобил и слага София измежду най-модерните столици по света с услугата за споделено прилагане.

За да отпразнуват новите 50 електрическия автомобил, SPARK и главният им сътрудник Volkswagen провеждат двудневен " SPARK UP! WEEKEND " на 13 и 14 октомври. През първия ден всеки консуматор на услугата, който посети рибния фестивал в Гранд Хотел София със e-up! от Spark и спре на особено обозначените места за SPARK на ул. Гурко, ще получи безвъзмездна рибна чорба " чаудър ". На 14 октомври, неделя, Volkswagen и SPARK канят на " Споделена неделя " в София Тех Парк. Там ще има доста занимания и игри за цялото семеиство, както и доста награди. Гостите ще могат споделено в екип да вземат решение математически загадки, да карат ски, да играят мини голф, ще търсят скрити части от пъзел в колите, ще вземат решение занимателни ребуси, ще вземат участие в групови игри и надпревари и ще могат да вземат присъединяване в специфична кондиционна подготовка по двойки. Входът ще е свободен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР