От началото на Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива на Президента

...
От началото на Седемнадесетото издание на благотворителната инициатива на Президента
Коментари Харесай

„Българската Коледа“ подпомогна още 33 деца през месец юли

От началото на Седемнадесетото издание на благотворителната самодейност на Президента на Република България „ Българската Коледа " са подкрепени към този момент 372 деца. Дарените средства са на обща стойност 598 865 лева

Към сегашния миг са постъпили общо 391 заявки от родители на деца с разнообразни болести, нуждаещи се от скъпоструващо лекуване или рехабилитация. От постъпилите през месец юни т. година заявки са утвърдени и подкрепени 33 деца за медикаментозна терапия, рехабилитация и помощни средства. Отпуснатите средства са в размер на 31 415 лева

Във връзка с реализирането на задачите на Кампания 2019/2020 година при започване на месец юни е открита процедура за възлагане на социална поръчка за доставка на здравна инсталация, финансирана със средства от „ Българската Коледа ". Информация за нея е оповестена на формалния уебсайт на президентската институция www.president.bg в раздел „ Профил на купувача ".

Заявления за подкрепяне на деца се одобряват целогодишно. На уеб страницата на самодейността www.bgkoleda.bg са оповестени разпоредбите, редът за кандидатстване и нужните документи.

Тази година тематиката на самодейността е „ Да дарим бъдеще на болните деца ". Целите на Кампания 2019/2020 година включват както подпомагането на деца, по този начин и обезпечаването на високотехнологична инсталация за прецизна диагностика, лекуване и рехабилитация.

Седемнадесетото издание на „ Българската Коледа " ще продължи до края на м. ноември. Всеки, който желае да се причисли към идеята, може да го направи, дарявайки сумата от 1 лева, като изпрати SMS на къс номер 1117 за клиенти на A1, VIVACOM и TELENOR или като позвъни на номер 0900 1117 за закрепени клиенти на VIVACOM и A1. Дарение може да бъде направено и по дарителската банкова сметка на самодейността (IBAN: BG13UBBS80023300186210, BIC код: UBBSBGSF, „ Обединена българска банка " АД) като в платежното разпореждане се уточни „ За „ Българската Коледа ", в това число посредством кредитна карта (Visa или MasterCard), посредством ePay.bg и UPay.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР