От началото на руското нахлуване в Киевска област в Украйна

...
От началото на руското нахлуване в Киевска област в Украйна
Коментари Харесай

Общо досега 1150 тела на цивилни са открити в Киевска област

От началото на съветското навлизане в Киевска област в Украйна са открити телата на 1150 цивилни жители, като 50-70% от тях са с огнестрелни рани от стрелково оръжие, оповестиха от киевската полиция.

Началникът на киевската регионална полиция Андрий Небитов съобщи във видеоклип, оповестен в Twitter, че множеството от телата са открити в град Буча , където са открити стотици трупове, откогато съветските сили се изтеглиха.

1,150 bodies of dead citizens have already been found and examined in Kyiv Oblast (region). Many have bullet wounds. This was announced by Kyiv Police Chief Andriy Nebytov.
— Scootercaster (@ScooterCasterNY)
Русия отхвърля да е правила набези против цивилни жители след нахлуването в Украйна на 24 февруари. Тя назова изказванията, че съветските сили са екзекутирали цивилни в Буча , до момента в който са окупирали града, " чудовищна имитация ", целяща да очерни съветската войска.

" До момента сме намерили, изследвали и предали на съдебномедицинските институции 1150 тела на починали цивилни жители ", споделя Небитов във видеото, в което стои измежду руините на здания, разрушени по време на тежките боеве в Киевска област.

" Искам да подчертая, че това са цивилни жители, а не военни ", сподели той. 

Източник:БГНЕС

 

Снимка: Фейсбук/Володимир Зеленски
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР