От началото на предизборната кампания до днес прокуратурите на територията

...
От началото на предизборната кампания до днес прокуратурите на територията
Коментари Харесай

38 досъдебни производства са образувани досега за нарушения на изборния процес

От началото на предизборната акция до през днешния ден прокуратурите на територията на страната са образували 165 преписки и 38 досъдебни производства, свързани с нарушавания на политическите права на жителите. 

Седем преписки и едно досъдебно произвеждане съдържат данни за нарушавания, касаещи изборите за президент и вицепрезидент, а по отношение на изборите за 47-ото Народно заседание се водят 158 преписки и 37 досъдебни производства, оповестяват от Прокуратурата. 

36 от досъдебните производства за изключителните парламентарни избори са формирани за предложение на имотна полза за склоняване да се упражни изборното право в интерес на избран претендент, политическа партия или коалиция. Едно дело има за непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред. 

Преписките са стартирани по сигнали на жители, ДАНС и от органите на Министерство на вътрешните работи. За изясняване на фактическата конюнктура, съдържаща се в сигналите, както и за събирането на задоволително данни за сбъднат състав на закононарушение от общ темперамент, наблюдаващите прокурори са упълномощили на органите на Министерство на вътрешните работи осъществяването на инспекции. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР