От началото на предизборната кампания до 10 часа днес са

...
От началото на предизборната кампания до 10 часа днес са
Коментари Харесай

60 дела за изборни престъпления, преписките – 567

От началото на предизборната акция до 10 часа през днешния ден са формирани общо 60 каузи за търговия с избор и нарушавания на политическите права на жителите. Това стана ясно от систематизирана информация, публикувана от прокуратурата. Общо формираните преписки са 567 преписки. По Апелативни региони досъдебните производства, свързани с вота за народни представители, са разпределени, както следва: АП-София – 25; АП-Бургас – 5, АП-Пловдив – 8; АП-Варна -11, АП-Велико Търново – 11. Привлечени в качеството на обвинени са 5 лица. Постановени са 378 отводи за формиране на досъдебни производства с оглед липса на данни за осъществени закононарушения.

Във Върховна касационна прокуратура действа
дежурното звено от прокурори и чиновници,
което обобщава постъпващата от прокуратурите в цялата страна информация. Граждани и организации могат да подават сигнали на електронните адреси на съответните прокуратури в страната, които са оповестени и на интернет-страницата на Прокуратура на Република България.

Продължава да действа и Националното междуведомствено звено. Той координира активността на Прокуратура на Република България и ДАНС за обезпечаване на бърза и съответна реакция за противопоставяне на закононарушенията, свързани с изборния развой. И законосъобразното осъществяване на парламентарните избори, припомниха още от прокуратурата.

Само преди дни служебният Министерство на вътрешните работи началник Иван Дерменджиев предизвести, че цената на един глас пораства. И в тези избори тя варирала сред 50 и 100 лв.. „ Вероятно трендове за понижаване на изборната интензивност водят до повишение на цената на гласовете “, допусна той.

На брифинга му стана ясно, че са били проведени близо 100 полицейски интервенции на територията на цялата страна. За времето от 19 август до 28 септември те са били 97.

„ В хода на тези повсеместни интервенции бяха
разкрити са над 550 закононарушения, формирани са над 420 досъдебни
и бързи производства като по тях бяха арестувани 446 лица, издирени 114 лица, оповестени за обощодържавно търсене “, регистрираха от Министерство на вътрешните работи преди няколко дни.

 
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР