От началото на парламента нямате нито един закон приет с

...
От началото на парламента нямате нито един закон приет с
Коментари Харесай

От БСП и Възраждане видяха блокаж в работата на НС заради плаващите мнозинства

" От началото на Народното събрание нямате нито един закон признат с болшинството на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Карайки се за постове за власт, блокирайки си личното болшинство, не искайки да изслушват министър провалят целия дневен ред на комисията и този закон още веднъж е на трупчета. Намерете метод, придвижете този закон! ", сподели соцлидерката, представена от БНР.

Петър Петров от " Възраждане " също заприказва за плаващи болшинства, които блокират работата на комисии.

От партията предизвестиха, че разискването на референдума за българския лев също не може да доближи до отрасловите комисии. " Проекторешение за разглеждане на референдум, срокът за което, държа да кажа на всички народни представители, изтича на 7 юли, да бъде взет от Народното събрание. Това е зов към всички ръководители на комисии, да не си трансферират топката, дали водеща да го гледа или подпомагащите - на " Възраждане " не пробутвайте тези шмекерии. Работим по правилника. И да ви накараме и вие да го спазвате ", означи депутатът.

Снимка: БТА

Лидерът на партията му Костадин Костадинов пък напомни, че още при сформирането на това държавно управление, са декларирали, че то няма по какъв начин да бъде устойчиво, няма да издържи дълго и ще провокира доста по-сериозна политическа рецесия. " Виждаме, че политическата рецесия не се позволи, а се задълбочава, тъй като следва да се избират ръководители на институции с изминал мандат, за което аз съм сигурен, че още няма никаква договореност вътре в тази така наречената коалиция сред ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи ", съобщи в коридорите Костадинов.

Лидерът на " Възраждане " обаче напомни, че " дано да не забравяме, че Движение за права и свободи гласоподава този кабинет, че те вземат участие дружно в по-голямата част от решенията, които се вземат ". " И това, че имат дребни личностни несъгласия, изобщо не значи, че имат съществени концептуални разлики. Те са едно, разграничено на три. В момента обаче ръководят дружно ", заключи той.

Пръв недоволството си от " плаващите болшинства " изрази тази заран в парламентарните коридори Кирил Петков. " Няма да имат дългоденствие този парламент и това държавно управление, в случай че ГЕРБ не престават с плаващите болшинства ", упрекна той.

Бойко Борисов отвърна, че ГЕРБ са поели ангажимент единствено за поддръжка на сформиране на постоянен кабинет с втория мандат и нищо повече. Нямаме различен ангажимент, сподели водачът на ГЕРБ, като подсети, че в Народно събрание поддържат по-добрите закони, каквито са техните. Той отвърна на Политическа партия, че безусловна поддръжка за техни закони и съдружно болшинство има единствено при подписано съдружно съглашение. Ние предложихме коалиция, те отхвърлиха, желаят 63 депутати да ръководят 240, заключи Борисов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР