От началото на операцията, която стартира вчера по утвърден от

...
От началото на операцията, която стартира вчера по утвърден от
Коментари Харесай

Българската Държава Намаза От Реколтата На Канабиса!

" От началото на интервенцията, която започва през вчерашния ден по одобрен от основния секретар на Министерство на вътрешните работи гл.комисар Младен Маринов проект, до сегашния миг открихме няколко ниви, които са унищожени, а количеството канабис е 20 тона ", заяви основен комисар Светлан Кичиков.

Директорът на Групово дело „ Гранична полиция “ посочи, че в акцията се е присъединил и Специализираният отряд за въздушно наблюдаване на Гранична полиция.

" Теренът е извънредно сложен, достъпът е стеснен, тук-там непристъпен за коли и с цел да бъдат открити тези ниви, най – бързо и най - елементарно това става от въздуха. Затова в интервенцията е включен и оглед на територията с хеликоптер ", разясни Кичиков.

Канабисът се отглеждал в държавен горски фонд, в които има сектори, мъчно забележими даже и от хеликоптера.

Общо от началото на сезона унищоженото количество канабис възлиза на 58 тона зелена маса, от тях 48 тона са открити от граничните чиновници. Основно дейностите по откриването на засетите ниви с канабис са в труднодостъпните региони на планините Огражден, Беласица и Малашевска. Образувани са 27 досъдебни производства и са арестувани 12 лица, на множеството от които са с наложени парични гаранции. Продължават да текат процесуално – следствени дейности.

Всяка информация, която постъпва в полицията и в гранична полиция, се ревизира и проучва, разясни старши комисар Николай Хаджиев, шеф на МВР-Благоевград. Според информацията дрогата е предопределена за разпространяване в района и на територията на страната, само че проверяващите не изключват и опити за експорт отвън страната.

Специализираната интервенция ще продължи, до момента в който не се ожънат всички ниви в района, разясни основен комисар Кичиков. Той акцентира, че реализацията е в границите на заложена дълготрайна и целенасочена работа на управлението на Министерство на вътрешните работи за дейно противопоставяне на наркопроизводството и разпространяването на дрога.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР