От началото на октомври Берковица прилича на филмово студио. Младежи

...
От началото на октомври Берковица прилича на филмово студио. Младежи
Коментари Харесай

Филм за неравенството снимат ученици от Берковица

От началото на октомври Берковица наподобява на кино студио. Младежи с камери кръстосват предбалканския град и снимат улици, здания и диалози с хора. Инициативата е част от европейски план, по който възпитаници от града под връх Ком дружно със свои връстници от още четири страни, приготвят филм за неравенството, оповестиха от общинската администрация. Филмът е обвързван с вкоренените в част от хората у нас и по света предразсъдъците за мъжки и женски специалности.

През лятото учениците от филмовия клуб в Първо учебно заведение в Берковица подготвили сюжет за видео творбата си. В подготовката и снимането към този момент се включват родители, учители, институции и жители. За фон се употребяват градският стадион, полицията, общината, постройките на учебни заведения и почтени домове. Кадрите, снимани в Берковица, ще станат част от по-голям филм, като останалите къси филми ще са на възпитаници от Италия, Испания, Полша и Турция. Петима участници от клуба дружно с двама преподаватели от екипа отпътуват в средата на този месец за Полша, където ще има образование по видеомонтаж.

Петте къси кино лентата би трябвало да са подготвени през март, след което ученическите екипи ще съберат творбите си в едно цяло в Италия. Готовият филм ще бъде публикуван в петте страни и цяла Европа. Финансирането на концепцията и реализацията на плана „ Споделяне на европейски полезности посредством национални филми ” се реализира от стратегия „ Еразъм + “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР