От началото на ноември започва 4-модулно безплатно обучение за ученици

...
От началото на ноември започва 4-модулно безплатно обучение за ученици
Коментари Харесай

Община Стара Загора и IT фирми стартират безплатно обучение за ученици по информационни технологии

От началото на ноември стартира 4-модулно гратис образование за възпитаници по осведомително образование, оповестиха на конференция основателите - Община Стара Загора, националният представител от ГЕРБ Радостин Танев, преподавателят по информатика Павлин Пеев и представители на три от огромните IT компании у нас.

Учениците ще бъдат разграничени в две възрастови групи - 5-7 клас и 8-12 клас. Записването ще бъде в особено основана платформа, която ще бъде дейна до края на седмицата. Заниманията ще бъдат през делничните дни, в часове, съобразени с образователната стратегия на участниците. Първият модул ще се състои в зала на ППГ "Гео Милев ".

Безплатното образование получава поддръжката и на три от огромните софтуерни и стартъп компании у нас.

"Идеята ни е да създадем една устойчива във времето еко система, в която учениците да получат познания по осведомителни технологии, които ще им бъдат потребни и забавни. Ако желаеме готови фрагменти, такива от които има потребност бизнесът, то образованието е първата и най-важна стъпка ", посочи пред публицисти Радостин Танев.

Стара Загора е приела покана да бъде част от Европейската мрежа от стартъп градове, самодейност на Европейската комисия и еврокомисаря Мария Габриел.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР