От началото на настоящия селскостопански сезон, започнал на 1 юли,

...
От началото на настоящия селскостопански сезон, започнал на 1 юли,
Коментари Харесай

Износът на пшеница от ЕС намалява, вносът се увеличава

От началото на сегашния селскостопански сезон, почнал на 1 юли, до края на октомври страните членки на Европейския съюз са изнесли общо 5,2 млн. тона пшеница. Това е с 24% по-малко в съпоставяне със същия интервал на предишния сезон, сочат данни на Европейската комисия, осведоми sinor.bg.

Основни вносители на пшеницата от Европейски Съюз остават Алжир с 2 млн. тона, Саудитска Арабия със 771 млн. тона и Египет с 630 хиляди тона.

В същото време страните от евросъюза са внесли 1,5 млн. тона пшеница, надхвърляйки с 41% индикатора за същия интервал на предишния сезон.

Основните вносители по данни на специалисти са Италия с 466 хиляди тона, Англия с 211 хиляди тона и Испания с 205 хиляди тона.

Най-големият снабдител на пшеница за Европейски Съюз от началото на сезона е Русия с 400,8 хиляди тона, като импортираните оттова количества към този момент надвишават 5 пъти индикатора за същия интервал на предишния сезон.

При вноса от Съединени американски щати покачването е с 50% до 261,2 хиляди тона, Сърбия е нараснала доставките за Европейски Съюз цели 9 пъти до 252 хиляди тона, а Канада - 2 пъти до 247 хиляди тона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР