От началото на месеца водолази и комунални работници, чистят канали,

...
От началото на месеца водолази и комунални работници, чистят канали,
Коментари Харесай

Вандали масово трошат и хвърлят боклуци из Монтана, общината чисти по тях

От началото на месеца водолази и комунални служащи, чистят канали, нерегламентирани сметища и ремонтират пейки и чешми, след вандалски прояви в Монтана.
„ Възстановяваме унищожено имущество и почистваме след недобросъвестни действия на хора-идиоти, които си мислят, че могат да вършат каквото си желаят безнаказано”, съобщи кметът на Монтана Златко Живков на постоянния си брифинг.
През последната седмица водолазите от „ Черноморски флот” за повторно са създали профилактика на канал „ Извора”. Сега те намерили по-малко отпадъци, изхвърлени от жители, спрямо предметите, извадени при главното есенно разчистване, посочи Живков. И все пак още веднъж има пластмасови бутилки в канала. Той минава през центъра на Монтана и когато е запушен, прелива и наводнява площад „ Славейков”.
Спешно почистване е проведено на улица „ ХХІ век” в Индустриална зона, където строители изхвърлили отпадъците. Фирмата – извършител е открита и ще бъде глобена, заяви кметът, а строителните боклуци към този момент се събират и извозват. В тази връзка Живков разясни, че общината ще закупи още 10 нови 4-кубикови контейнера за строителни боклуци, които ще бъдат ситуирани на авансово оповестени места.
Установено е и кой е разрушил чешмата в централната градска градина – един от обновените четири парка, актуализирани по стратегия „ Региони в растеж”. В началото на годината незнаен причинител счупи и открадна чучурите на най-голямата чешма в центъра на града. Човекът към този момент е прочут на полицията и ще бъде глобен.
Другият незабавен ремонт, който се наложило общинското дружество „ Чистота” да направи е на пейките по протежението на бул. „ Трети март” сред хипермаркетите „ Лидл” и „ Кауфланд”. Всичките пейки са били счупени от хулигани след мача на волейболния тим на Монтана с ЦСКА.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР