От началото на месеца цената на суровия петрол на борсата

...
От началото на месеца цената на суровия петрол на борсата
Коментари Харесай

Цената на суровия петрол на борсата падна с 47% от началото на март

От началото на месеца цената на суровия нефт на борсата се е намалила с 47%. Агенция " Митници " изнесе данни по какъв начин това се е отразило на крайните цени по бензиностанциите.

През първата седмица на март бензинът е коствал 2,14 лева за литър в бензиностанциите. В края на март – цената му е 1,90 лева за литър, т.е. спадът за крайния консуматор е с към 11%.

Ситуацията е сходна и с дизела.

В началото на март той се е търгувал за 2,11 лв. за литър, а в този момент цената е 1,89 лв. за литър, сочат митниците.
С какъв брой паднаха цените на горивата поради COVID-19 Клиентите са удовлетворени, само че за бензиностанциите това е проблем
За отбелязване е, че в данните на митниците за крайните цени, те са с 3 до 6 стотинки по-евтини от тези, които оповестява порталът Фуело.нет.

Очаква ли се още по-голям спад на цените по бензиностанциите? Попитахме Петролната и газова асоциация.

„ Това, което сега се осъществя на пазара, са контрактувани количества от февруари, т.е. няма по какъв начин това, което виждаме на борсата през днешния ден, да бъде проектирано на бензиностанциите на следващия ден.

В същото време имаме нови обструкции за свободно прекосяване на границите - давам образец с „ Дунав мост “, границите с Гърция, където по няколко стотици часове цистерните на нашите превозвачи чакат да преминат и освен това - всеки водач е карантинизиран за 14 дни, което ще направи невъзможна доставката на горива от прилежащи страни. Когато оборотите се срутен в пъти, опцията ние да устояваме тези бензиностанции с доста по-малък оборот е на въпрос “, съобщи Живодар Терзиев.
Милен Керемедчиев: Очаквам заледяване в цените на горивата, в сравнение с спад Логично е у нас да не се чака цените на горивата да паднат както в други страни, защото ние купуваме нефт от Русия, счита някогашният зам.-външен министър Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 331 38 6 11 Света 650913 54601 30299 139555 Заразени* Нови Починали България 331 38 6 Света 650913 54601 30299
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР