От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на

...
От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на
Коментари Харесай

Над 1000 проверки във фирмите, превозващи деца, за две седмици

От началото на месеца сме създали над 1000 инспекции на компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници. Това съобщи заместител изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Дамян Войновски, представен от БГНЕС.

Той участва на старта на взаимната самодейност на ИА „ Автомобилна администрация “ и Министерство на вътрешните работи за надзор на пътя на учебните рейсове.

„ Преди началото на образователната година огромна част от рейсовете не правят транспорт на възпитаници и заради това те са проверявани в предприятията, като за установени пропуски инспекторите на организацията са издали 60 наставления “, сподели той.

„ Съставени са и 7 акта на рейсове, които са превозвали деца. Направените нарушавания са свързани с изминал механически обзор, непреминат обзор за психическа валидност на водачите и изтекли карти за подготовка “, изясни Дамян Войновски.

Той уточни, че инспекциите са взаимни с органите на Министерство на вътрешните работи и ще продължат до края на този месец. Инспекторите ще наблюдават дали са изпълнени направените наставления и съблюдават ли се всички условия за транспорт на деца и възпитаници, добави още той. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР