От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на

...
От началото на месеца сме направили над 1000 проверки на
Коментари Харесай

Проверени са 1000 фирми, превозващи деца и ученици

От началото на месеца сме създали над 1000 инспекции на компаниите, извършващи транспорт на деца и възпитаници. Това съобщи заместител изпълнителният шеф на ИА „ Автомобилна администрация “ Дамян Войновски.

 © БГНЕС - Архив
Той участва на старта на взаимната самодейност на ИА „ Автомобилна администрация “ и Министерство на вътрешните работи за надзор на пътя на учебните рейсове.

„ Преди началото на образователната година огромна част от рейсовете не правят транспорт на възпитаници и заради това те са проверявани в предприятията, като за установени пропуски инспекторите на организацията са издали 60 наставления “, сподели той.

„ Съставени са и 7 акта на рейсове, които са превозвали деца. Направените нарушавания са свързани с изминал механически обзор, непреминат обзор за психическа валидност на водачите и изтекли карти за подготовка “, изясни Дамян Войновски.

Той уточни, че инспекциите са взаимни с органите на Министерство на вътрешните работи и ще продължат до края на този месец. Инспекторите ще наблюдават дали са изпълнени направените наставления и съблюдават ли се всички условия за транспорт на деца и възпитаници, добави още той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР