От началото на месец юли т.г. стартира 20-ото издание на

...
От началото на месец юли т.г. стартира 20-ото издание на
Коментари Харесай

Стартира конкурсът за отличията в инициативата на Президента на Република България Награда „Джон Атанасов“ – 2022 година

От началото на месец юли т.г. започва 20-ото издание на президентската самодейност Награда „ Джон Атанасов “. Конкурсът, който се организира всяка година, носи името на световноизвестния откривател от български генезис Джон Атанасов, един от основателите на първия електронен дигитален компютър с регенеративна памет.

Президентската самодейност Награда „ Джон Атанасов “ започва през 2003 година Тя е ориентирана към младите български учени и откриватели в региона на компютърните науки и има за цел да открои техни високи достижения в международен мащаб.

Сред лауреатите на премията на президента на Република България са доста от ръководителите на проучвателен центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в света, работещи в областта на компютърните науки.

Участниците в състезанието през 2022 година ще се съревновават за оценки в следните категории:

1. Награда „ Джон Атанасов “ на президента на Република България;

2. „ Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели “ – две грамоти, първата за триумфи, реализирани през годината в интернационалните олимпиади, надпревари и състезания по информатика, и втората за триумфи, реализирани през годината в интернационалните олимпиади, надпревари и състезания по осведомителни технологии.

3. „ Джон Атанасов – план с огромен публичен принос “.

4. „ Джон Атанасов – дебютен пробив в региона на компютърните технологии “.

5. „ Джон Атанасов – подстрекател и основател на гении ”.

Носителите на оценките в състезанието на президентската самодейност Награда „ Джон Атанасов “ се дефинират от жури, формирано от водещи в региона на компютърните науки учени и преподаватели.

Крайният период за кандидатстване за оценките в обособените категории на президентската самодейност Награда „ Джон Атанасов “ е 9-ти септември 2022 година.

Правилата за всяка от категориите и нужните документи за присъединяване в състезанието са оповестени на интернет страницата на президентската институция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР