От началото на месец април „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда бонусна

...
От началото на месец април „БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда бонусна
Коментари Харесай

БДЖ въвежда бонуси за част от служители си

От началото на месец април „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД вкарва бонусна система за чиновниците от локомотивния личен състав в сдружението. Единият от методите за приемане на в допълнение заплащане е посредством оценяване на професионалната подготовка и осъществената активност, а другият е посредством създадената стратегия за препоръчване „ Да работим дружно “, оповестиха от БДЖ.
В взаимозависимост от своята професионална подготовка и оценка на осъществената активност, всеки един чиновник от локомотивния личен състав може да получи и в допълнение заплащане. Оценяването ще се прави посредством въвеждането на карти за препоръка и карта за пълномощия, които ще се попълнят от самите чиновници и техните директни ръководители.
В картите за пълномощия има сложени въпроси, които ревизират вярната преценка на съответния началник за служителя и назад. Така ще се ревизират взаимоотношенията при работа в екип, действителната визия на директният началник за служителя и назад.
Картите за подготвеност са разграничени в 5 групи. Целта им е да пресъздават пропуските в знанията и уменията на оценения и да се поправят с спомагателни образования за по-добро последващо показване.
Чрез въведенето оценяване всички чиновници от локомотивния личен състав ще получават точки, въз основата на които ще бъдат разпределени в три групи. В взаимозависимост от групата, в която попадат, чиновниците ще получат всеки месец в допълнение трудово заплащане в размер на 15 %, 10 % или 5 % на база на главното им месечно заплащане.
Вторият способ за приемане на в допълнение заплащане е посредством Програмата „ Да работим дружно “, която съставлява пилотен план за препоръчване на чиновници от самите чиновници, изпълняващи длъжността локомотивен ватман. Целта е да се обезпечат квалифицирани фрагменти по специалности, специалности и правоспособности, от които има изострен и дълготраен дефицит. Чрез програмата за препоръчване всеки локомотивен ватман, предложил собствен сътрудник, който е почнал работа в БДЖ, може да проработи спомагателен приход от още една съществена заплата за длъжността.
Целта на въвеждането на бонусна система за чиновниците от локомотивния личен състав в „ БДЖ-Пътнически превози” ЕООД е да се увеличи интереса към специалността локомотивен ватман и сдружението да резервира своите готови фрагменти. Освен това по този метод ще се реализира увеличение на ангажираността на чиновниците и равнището им на отговорност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР