От началото на май се очаква Кипър да започне постепенно

...
От началото на май се очаква Кипър да започне постепенно
Коментари Харесай

Кипър смекчава ограничителните мерки срещу Covid-19 от началото на май

От началото на май се чака Кипър да стартира последователно обновяване на бизнеса и унищожаване на въведените поради ковид ограничаващи ограничения. Целият развой ще продължи в 4 стадия и ще обхване идващите 2-3 месеца, при удобно развиване на епидемиологичната обстановка.
Строителни площадки навън и дребни магазини за търговия на дребно ще бъдат първите, които ще се открият още веднъж. В тази първа фаза от началото на май се чака да бъде анулиран настоящият вечерен час, както и да се позволи на жителите да излизат по повече от веднъж дневно от домовете си.
Според „ пътната карта” за облекчение на рестриктивните мерки в средата на май се планува още веднъж да проработят фризьорски и козметични салони, фитнес зали. В третата фаза ще могат да се организират спортни събития при затворени порти. Молове, хотели, заведения за хранене и кафенета се приготвят за гости в четвъртия стадий.
Отварянето на учебните заведения и църквите към момента се разисква. Възобновяването на полетите от и до острова ще бъде последната точка от „ пътната карта”.
Всеки стадий ще стартира две седмици след предходния, след експертна оценка на обстановката, уточни здравният министър Константинос Йоану.
„ Пътната карта” бе разисквана по време на четиридневни съвещания през тази седмица, които приключиха в петък, на президента Никос Анастасиадис с работодателски и синдикални организации, с водачите на парламентарно показаните политически партии, с Консултативния експертен съвет към Министерството на здравеопазването, с управленията на лечебните заведения.
Решението за тактиката за рестартиране на стопанската система и унищожаване на ограничаващите ограничения ще бъде взето от държавното управление на съвещанието му в сряда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР