От началото на консултациите измина месец. Предоставих достатъчно време да

...
От началото на консултациите измина месец. Предоставих достатъчно време да
Коментари Харесай

Янев: Не е важно кой ще е водещият в коалицията. Българските граждани искат да има управление

От началото на консултациите измина месец. Предоставих задоволително време да излязат от конфронтационната изразителност на изборите, само че не виждам резултат в тази посока. Вместо да се ангажира със сформиране на държавно управление, Народното събрание реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е главният приоритет на обществото ни, аз надълбоко се колебая. Макар и най-малобройна вашата парламентарна група има своята отговорност в Народното събрание. Това заяи президентът Румен Радев по време на съвещания с представители на БВ.

Далновидната и рационална политика изискват поредност и припокриване на дейностите, уточни президентът.

Председателят на Български напредък Стефан Янев от своя страна разяснява:

Аз се веселя, че задавате тона за проблемите, които би трябвало да слагаме в 48-ия Парламент. Трудно бих могъл да кажа, че нашето държание дефинира тона на Народното събрание. Нашето държание е стабилно и в самото начало не тръгнахме да търсим борба и разграничителни линии, а зададохме звук на съдействие, който много от партиите го оцениха като вероятен звук за градивен диалог. Проблемите са доста, само че точно решаването на проблемите на хората, на всекидневието и предсказуемостта на нашия живот са значимите. Най-важното решение е да се сформира болшинство, което да образува постоянен кабинет.

Нашите старания са - основаване на благоприятни условия за разговор, за които условия има. И колкото и е да посредствен този разговор, има опция да даде резултат.

Има значими въпроси, които са свързани с бъдещето на България и това не са безусловно въпросите за ПВУ, а за Шенген, за Еврозоната.

Дебатът, който господства през последната седмица, не е от непосредствена нужда. За нас от Български напредък напъните за сформиране на Кабинет са основополагащи.

Не е значимо кой ще е водещият в тази коалиция. Българските жители желаят да има ръководство.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР