От началото на конфликта в Украйна са блокирани около 50

...
От началото на конфликта в Украйна са блокирани около 50
Коментари Харесай

50 000 IP адреса от Русия и Беларус са блокирани у нас заради хакерски атаки

От началото на спора в Украйна са блокирани към 50 000 IP адреса и към 500 домейна от Русия и Беларус, от които са осъществени опити за хакерски офанзиви в България. Това съобщи заместник-вътрешният министър Таня Райчева при присъединяване в неофициално съвещание на Съвета „ Правосъдие и вътрешни работи “, провело се през днешния ден в Прага, Чехия, оповестиха от пресцентъра на министерството.

По думите ѝ на национално равнище се работи интензивно за противопоставяне на дезинформацията и подправените вести.

В съвещанието участваха министрите на вътрешните работи на страните членки на Европейски Съюз и на асоциираните страни (Швейцария, Норвегия, Лихтенщайн и Исландия), еврокомисарят по вътрешни работи Илва Йохансон, изпълнителните шефове на Фронтекс, Европол, eu-LISA и ЕСПОУ и представители на Генералния секретариат на Съвета (ГСС).

Основната тематика, обсъждана в границите на съвещанието, бе „ Заплахи за вътрешната сигурност, произлизащи от съветската експанзия в Украйна “. В него взеха присъединяване и министрите на вътрешните работа на Украйна и Молдова.

В своето изявление зам.-министър Райчева акцентира, че България е измежду страните членки, приели максимален брой бежанци от Украйна.

Райчева изрази поддръжка към всички дейности на равнище Европейски Съюз, включително и европейските организации със своите аналитични артикули и действен потенциал, за усилване на оперативното съдействие в поддръжка на Украйна и Молдова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР