От началото на карантината у нас цените на употребяваните автомобили

...
От началото на карантината у нас цените на употребяваните автомобили
Коментари Харесай

Защо поскъпнаха употребяваните коли от САЩ

От началото на карантината у нас цените на използваните коли не са се нараснали, само че не по този начин стоят нещата в други страни. Сега ще стане дума за колите, които идват в Европа от Съединени американски щати.

Според изданието Carscoops точно използваните коли от Съединени американски щати са поскъпнали най-вече, само че на какво се дължи това? Очевидно това се дължи на увеличеното търсене на използвани коли в самата Америка и вследствие на повишението на цената им на вътрешния пазар.

Според Edmunds, цените на използваните коли в Америка в действителност внезапно са се повишили в последно време. По-специално през последния месец цената на покупко-продажбите е повишена приблизително с съвсем 2000 $. Експертите акцентират, че един от основните фактори за повишението на цените е възходящото търсене на използвани коли.

В допълнение, лимитираните ресурси от нови коли са повлияли на обстановката на вторичния пазар. С появяването на пандемията COVID-19 производителите на процедура стопираха да доставят коли до дилърите. Според Джесика Колдуел, изпълнителен шеф в Edmunds, " пазарът на използвани коли в този момент усеща внезапно възобновяване ", тъй като " при започване на пандемията използваните коли не са представлявали интерес за американците, а в този момент на практика се купуват като топъл самун “.

Колдуел прибавя още, че " търговците са подготвени да платят повече, с цел да възстановят запасите си, с цел да задоволят търсенето на използвани коли, което е добра вест за притежателите на коли, защото те могат да чакат да получат по-висока стойност при продажбата на автомобила си “. Очаква се тази обстановка да продължи известно време, само че скоро ще затихне и нещата ще се възстановяват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР