От началото на кампанията до 21.30 часа днес в СДВР

...
От началото на кампанията до 21.30 часа днес в СДВР
Коментари Харесай

МВР: Получихме общо 1946 сигнала за нарушаване на изборното законодателство

От началото на акцията до 21.30 часа през днешния ден в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са получени общо 1946 сигнала за нарушение на изборното законодателство и политическите права на жителите, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
Всичко по тематиката: Местни избори 2023 585
До момента от началото на изборната акция са формирани 165 досъдебни производства /46 бързи и 119 - по общия ред/, от тях 144 са за нарушение на политическите права на жителите и 21 - за други нарушавания, свързани с изборния развой. Данните са динамични.

В днешния ден звената „ Български документи за идентичност “ в Столична дирекция на вътрешните работи и ОДМВР са издали 822 удостоверения на жители за практикуване правото им на глас. От 24 октомври досега те са 1695. 

Екипи на полицията са ангажирани със съпровождане на материалите от секционните изборни комисии до ОИК.

Нормална е ситуацията по граничните пунктове, трафикът през обособени Граничен контролно-пропусквателен пункт е натоварен. При основаване на предпоставки за формиране на колони от транспортни средства чиновниците от Гранична полиция имат подготвеност за въвеждане на облекчени инспекции.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР