От началото на извънредното положение в страната в общините са

...
От началото на извънредното положение в страната в общините са
Коментари Харесай

От 17 до 79-годишни: 3 604 доброволци помагат да общините

От началото на изключителното състояние в страната в общините са се записали 3 604 доброволци, заяви Национално съдружие на общините (НСОРБ)

В НСОРБ ще има единна осведомителна система, до която ще имат достъп кметовете. Това ще даде опция на кметовете, които управляват спешните щабове по места, дейно да възнамеряват къде има нужда от помощ, в това число дали е нужно пренасочване към прилежащи общини.

Активно вземат участие кметските екипи, наместниците и общински съветници. Възрастовият диапазон на екипите, които ще подкрепят общините в изискванията на изключително състояние е от 18 до 79 години.

В 186 общини в страната работят телефони за поръчки на нуждаещи се жители за доставка на артикули от първа нужда и медикаменти.

233 общини разполагат с доброволни формирования, в които вземат участие 3140 регистрирани и сертифицирани доброволци.

Всички постъпили данни ще бъдат проверявани автоматизирано от службите на Министерство на вътрешните работи за отбягване на опитите за корист от престъпно проявени лица.

Доброволческият корпус ще бъде насочван за помощ в болнични заведения, както за немедицински действия, по този начин и в поддръжка на медицинските екипи ( за доброволците със съответното обучение и квалификация). Доброволци ще подкрепят активността на Националния спешен щаб, на органите а реда и структурите на Министерството на здравеопазването по контрола на карантинирани лица.

/news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР