От началото на извънредното положение у нас – 13 март,

...
От началото на извънредното положение у нас – 13 март,
Коментари Харесай

Директни загуби от 20% в този бранш

От началото на изключителното състояние у нас – 13 март, досега пивоварният отрасъл регистрира 20% директни загуби в резлутат на това, че заведенията са затворени. Също по този начин понижават и продажбите през магазинната мрежа.

,,В актуалната обстановка резултатът от рецесията с корона вируса въздейства върху режима на работа и работната претовареност в нашите предприятия. Между 35 и 40% от заетите в сектора чиновници работят непосредствено и косвено за ХоРеКа (хотели, заведения за хранене, кафенета) бизнеса, който не действа заради наложените изключителни ограничения в страната. Ето за какво за стотици работещи в бирените компании се изискват навременни и гъвкави ограничения, които да запазят човешките запаси. Както и по време на спешната за бранша 2014 година, главната грижа на всеки шеф в пивоварния отрасъл е да резервира служащите и чиновниците, които са най-важният и емблематичен актив на нашата промишленост.”, разяснява Ивана Радомирова, изпълнителен шеф на Съюза на пивоварите в България (СПБ).

В България по данни на Национален осигурителен институт през предходната година в производството на питие и малц са заети 2150 индивида, а в обвързваните браншове на доставчиците – над 9 000 души. Заедно със заетите лица в ХоРеКА бранша и магазинната мрежа, работните места, генерирани от производството и продажбите на бира в страната общо са към 34 700. Ежегодно в образованието и квалификацията на човешките запаси членовете на СПБ влагат близо 8 млн. лева
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР