От началото на извънредното положение до момента съставените актове са

...
От началото на извънредното положение до момента съставените актове са
Коментари Харесай

СДВР: 500 акта са съставени в София от началото на извънредното положение

От началото на изключителното състояние досега формираните актове са над 500. Само за миналия уикенд са към 290, от които 90 акта са за неносене на маски на публични места. Данните разгласи в " Денят стартира " шефът на Столична дирекция на вътрешните работи ст. комисар Георги Хаджиев. Надяваме се, че за идните Великденски празници хората ще се осъзнаят, че е належащо да си останат по домовете си, сподели още старши комисар Георги Хаджиев.

В събота столичани не бяха доста дисциплинирани. Вчера обаче обстановката беше радикално друга. За Великден ние организирахме срещи с представители на Светия Синод и църковните настоятелства. Столична дирекция на вътрешните работи ще има уговорката да обезпечава публичния ред към църквите. Организацията в самите църкви е ангажимент на църквата. Няма спънка при поискване от страна на свещениците полицията да укаже подпомагане. В прилежащите територии ще има засилено полицейско наличие и ще предизвестяваме жителите да съблюдават противоепидемичните ограничения, посочи гл. комисар Хаджиев. Ще поставим оптимални старания да обособим КПП-та и да се опитаме да отделим потоците и да не позволяваме скупчване на хора, разясни шефът на Столична дирекция на вътрешните работи.

Абсолютно целият запас на Столична дирекция на вътрешните работи е зает по контрола по спазването на противоепидемичните ограничения. В момента с изключение на охранителния състав, на улицата е и оперативният състав и сътрудниците осъществят надзор по спазването на ограниченията. Не бих могъл да разясня дали е пристигнал миг военните да оказват помощ, доколкото знам те са подготвеност, сподели още гл. комисар Хаджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР