От началото на годината сме произвели с 54 процента повече

...
От началото на годината сме произвели с 54 процента повече
Коментари Харесай

С 54 процента повече ток от вода сме произвели от началото на годината



От началото на годината сме произвели с 54 % повече ток от вода в съпоставяне със същия интервал на предходната година.

Това сподели за Хоризонт шефът на Централното диспечерско ръководство съм Електроенергийния систематичен оператор Пламен Герджиков.

“Износът на ток също бележи растеж и е с една четвърт повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Ако температурите скочат и поради климатиците потреблението се усили, страната ни има задоволително аварийни мощности, с цел да покрие търсенето ”, посочи той.

Само за първите 7 месеца електричеството от водните централи е толкоз, колкото нормално произвеждаме за цяла година.

" Нормално произвеждане от към този момент 3-4 милиарда киловатчаса.

Тази година сме жестоко на 3 милиарда и 400, което е междинното произвеждане за естествена година - ние го доближаваме за първите 7 месеца.

Водните ресурси в страната са доста положителни. За последните 5 години, енергийният ресурс в язовирите сега е най-хубав. Спрямо предходната година е с 32% повече ". Износът на ток също бележи растеж и е с една четвърт повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Ако температурите скочат и поради климатиците потреблението се усили, страната ни има задоволително аварийни мощности, с цел да покрие търсенето:

" Има 580 мегавата закупен запас в термични централи. Отделно в ТЕЦ-2 и ТЕЦ-3 има по един блок в запас. И доста запас във Водноелектрическа централа.  Достатъчно запас, с цел да се подсигурява непрекъснатост на вътрешното ползване ", разясни шефът на Централното диспечерско ръководство Пламен Герджиков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР