От началото на годината са извършени над 63 хил. престъпления,

...
От началото на годината са извършени над 63 хил. престъпления,
Коментари Харесай

Разнищени са почти всички убийства у нас


От началото на годината са осъществени над 63 хиляди закононарушения, а разкритите са повече от 27 хиляди, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

От 1 януари 2022 година до 30 септември 2022 година са осъществени общо:

– 55 убийства, от тях са разкрити 54;

– 665 грабежи, от тях са разкрити 369;

– 3302 домови обири, от тях са разкрити 954;

– 842 обири на коли, от тях са разкрити 162;

Най-много убийства са осъществени на територията на Столична дирекция на вътрешните работи и в Пловдив – по 7, като всички те са разкрити. Второто място се поделя от Враца и Плевен, където са осъществени по 5 убийства и още веднъж всички са разкрити. „ Бронзът “ в тази черна ранглиста се държи от морската ни столица Варна. Там за първите 9 месеца на годината са убити 4 души, като всички случаи са разкрити. Също по този начин има доста области, в които не е записано нито едно ликвидиране: Кърджали, Смолян, Търговище, Шумен, Разград.

Най-много грабежи са осъществени още веднъж на територията на Столична дирекция на вътрешните работи – 253, като са разкрити по-малко от половината – 109. Очаквано другите два огромни града Пловдив и Варна са на второ и трето място надлежно със 73 и 58 грабежа. Разкриването на този тип закононарушения е по-високо в града под тепетата – 52, до момента в който в морската столица – 30. Най-малко грабежи са регистрирани в Силистра – 1, а в Смолян, Ловеч и Разград по 3.

Първенството по брой обири от домове държи територията, за която дава отговор Столична дирекция на вътрешните работи – 746, като разкритите са едвам 54. На второ място по брой такива закононарушения се подрежда Стара Загора – 266, следвана от Варна – 248. Прави усещане огромният брой обири в градовете в Северозападна България: Плевен – 158, Враца – 106, Монтана – 100 и други

Над половината от кражбите на коли са станали на територията на Столична дирекция на вътрешните работи – 491 от общо 842 за цялата страна. Разкрити са единствено 17 случая. Другите два града с най-вече регистрирани противозаконни отнемания на транспортни средства са Варна и Бургас, надлежно със 72 и 33 случая, като разкритите са 21 и 7.

От Министерство на вътрешните работи обръщат внимание, че формалните статистически данни за положението на престъпността в страната са годишни. С оглед нуждата от техническа обработка на постъпилата информация за престъпността, месечната статистическа отчетност се реализира не по-рано от 4 дни след края на отчетния интервал.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР