От началото на годината правят впечатление тежките катастрофи, предизвикани от

...
От началото на годината правят впечатление тежките катастрофи, предизвикани от
Коментари Харесай

От пътна полиция са притеснени от катастрофите от шофьори без опит

От началото на годината вършат усещане тежките произшествия, провокирани от водачи с дребен опит за кормилото, сподели през днешния ден пред публицисти контрольор Лъчезар Близнаков от " Пътна полиция ".

Последният случай е от ранните часове на деня през днешния ден, когато 18-годишна жена, с едвам половин година стаж, губи надзор над автомобила си и катастрофира. Тежко е ранена сестрата на дамата.

За 6 месеца лидерът има четири нарушавания. Проверка след случая открива приложимост на амфетамини, добави Близнаков.

Той напомни и случай от уикенда, при който 19-годишен лидер самокатастрофира на пътя Плевен-Троян, пада в бездна и умира, като е открит два дни след случая.

От " Пътна полиция " поучават родителите да пътуват с децата си в първите месеци след взимане на брошура, с цел да се уверят, че са задоволително готови.

Според контрольор Близнаков доста са факторите тъкмо новите водачи да позволяват тежки произшествия, само че главният е неналичието на дисциплинираност.

От полицията обръщат внимание, че макар неналичието на съществено снеговалежи, пътищата са подли, тъй като в утринните и вечерните часове може да има поледици. Друг проблем са мъглите, с които малко водачи се преценяват.

От началото на годината до през днешния ден в страната са станали над 170 тежки произшествия с повече 13 починали и над 200 ранени. Три от жертвите са в ударен от трен на прелез край Сливен автомобил. Той е минал при спусната преграда. Шофьорът на колата има 8 годишен стаж и документирани над 80 нарушавания.

 Това е останало от интонации от трен автомобил край Сливен.
© Министерство на вътрешните работи

Това е останало от интонации от трен автомобил край Сливен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР