От началото на годината посетителите и участници в инициативата Пловдив-Европейска

...
От началото на годината посетителите и участници в инициативата Пловдив-Европейска
Коментари Харесай

Повече от 1 млн. са посетителите и участниците в Пловдив-Европейска столица на културата

От началото на годината посетителите и участници в самодейността Пловдив-Европейска столица на културата (ЕСК) 2019 надвишават милион, показват от Фондация " Пловдив 2019 ".

За този интервал е имало 528 обществени събития, от които 376 са били със свободен вход, измежду тях: изложения, концерти, театралните представления, образования и работилници, кино прожекции, както и 130 събития навън. През актуалната година Пространството СКЛАД в Тютюневия град е приело общо 56 от тези събития. Проектите по крайбрежията на река Марица и остров " Адата " са 19, като в тях попада и специфичният " Празник на реката ", с който започнаха честванията на 5-та годишнина от спечелването на купата Европейска столица на културата.

През тези пет години в програмата на фондацията са осъществени в Столипиново 268 събития с присъединяване на 595 представители на ромската общественост. Други 53 събития и почти 700 участници са привлекли в културната стратегия другите етнически общности от града. В квартала на креативните промишлености Капана с поддръжката на " Пловдив 2019 " културните планове са нараснали до 55, се показва също в известието.

От април 2018 година към Пловдив са осъществени общо 340 събития под шапката на Европейска столица на културата, като тази територия включва общините Пазарджик, Карлово, Димитровград, Хасково, Чепеларе, Смолян, Девин, Борино, Рудозем, Златоград, Кърджали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР