От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава,

...
От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрекъснато се увеличава,
Коментари Харесай

Добивът на Биткойн става все по-доходоносен – каква е причината?

От началото на годината хашрейтът на Биткойн непрестанно се усилва, а през последните 48 часа доближи нов връх от 400 EH/s.

Това нарастване на хеширащата мощ е позитивно развиване, защото демонстрира, че от ден на ден миньори свързват своето съоръжение за рандеман към мрежата, като по този метод укрепват нейната сигурност. Нарастването на хашрейта е и знак, че миньорите са уверени в дълготрайната доходност на Биткойн .

Увеличаването на компликацията на добива може да се дължи на повишението на цената на BTC. През 2023 година Биткойн означи нарастване с повече от 50%, като по-рано през седмицата доближи връх от над $28,000.

Този ценови скок насърчи миньорите да свържат оборудването си за рандеман към мрежата, защото рентабилността на добива се е нараснала след възобновяване на пазара. Въпреки че рентабилността към момента не е на идеалното равнище, нарастването на цената на хаша с 20% през последната седмица е обещаващ знак.

Хаш цената е индикатор, който демонстрира междинната цена, която едно майнинг съоръжение прави в мрежата на Биткойн всекидневно. Понастоящем хаш цената е към $0.077 /TH/ дневно, съгласно данни от hashrateindex.



С увеличението на компликацията на копаенето обаче възнагражденията за рандеман в мрежата на Биткойн ще станат по-конкурентни и цената на хаша може да спадне през идващите дни.

Повишаването на хеширащата мощ и цената на Биткойн е позитивно развиване за мрежата и актива, защото укрепва сигурността на мрежата и притегля повече вложители в пространството.

Към момента на писане на публикацията Биткойн се търгува на цена от към $27,455, а актуалните пазарни настроения са бичи. Мнозина считат, че Биткойн може да доближи $30,000 през идващите седмици, което би било значителено достижение за актива.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР