От началото на годината досега в страната са продадени 6.5

...
От началото на годината досега в страната са продадени 6.5
Коментари Харесай

Пътната агенция отчете 325 млн. лева приходи от електронните винетки

От началото на годината до момента в страната са продадени 6.5 милиона електронни винетки на обща стойност над 325 млн. лева, заяви Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). За съпоставяне за 2018 г приходите от винетки са 357 млн. лева Членът на управителния съвет на АПИ Олег Асенов регистрира, че в летните месеци има значителен растеж в постъпленията от директния трафик вследствие на повишения надзор.

Обществен ръб ще взема решение всяка година за ремонта на кои пътища ще се употребяват приходите от тол таксите. Средствата, събирани от електронни винетки и от тол такси, могат да се употребяват единствено за създаване и реорганизация на пътища.

На среща в Асеновград с Камарата на автобусните превозвачи през днешния ден са показани така наречен тол калкулатор и особеностите при покупка на маршрутна карта. Тол калкулаторът дава опция на превозвачите да изчислят на база тестови цени и тестовия обсег на тол системата разноските си за типичните направления и типичните си транспортни средства.

В заложените към 6 хиляди км пътища, с които ще започва комерсиалното опериране на тол системата, третокласните пътища са сведени до най-малко, сподели Асенов. Това са сектори към граничните пунктове и са част от интернационалните транспортни коридори. Целта е да се обхване директният трафик на тежкотоварни транспортни средства и няма да засегне междуселския автобусен транспорт, означи той. Предстои работа по механизмите за ценообразуването и намиране на консенсус за цените.

Автобусните превозвачи упорстват за нулева ставка на цените за съответните рейсове, с които се реализират транспортите по постоянните междуградски линии. Олег Асенов уточни, че при покупка на маршрутни карти – тол услугата, която ще предлага Агенция " Пътна инфраструтура ", има опция компаниите да възнамеряват разноските си за седмица напред.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР