От началото на годината досега Испания е приела повече мигранти

...
От началото на годината досега Испания е приела повече мигранти
Коментари Харесай

ООН: Над 45 000 мигранти са влезли в Испания по море тази година

От началото на годината до момента Испания е приела повече мигранти през Средиземно море, в сравнение с през последните три години, взети дружно, заяви Международната организация по миграцията, представена от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
По данни на организацията на Организация на обединените нации 45 145 мъже, дами и деца са влезнали в Испания по западния Средиземноморски маршрут до 21 октомври. Това е съвсем половината от над 94-те хиляди мигранти, които тази година са влезнали в Европа по море от Северна Африка, откакто страните от Източното Средиземноморие започнаха акция против миграцията, отбелязва Асошиейтед прес.
Общият брой на пристигналите тази година доста е намалял спрямо предходните години, добавя организацията. До същата дата предходната година са регистрирани 147 000 пристигнали, а през 2016 година - малко над 324 000.
Средиземно море продължава да е гибелен маршрут за мигрантите, които се пробват да влязат в Европа незаконно - регистрирани са 1857 починали от началото на годината.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР