От началото на годината до 30 септември граничните полицаи са

...
От началото на годината до 30 септември граничните полицаи са
Коментари Харесай

За 9 месеца: граничните полицаи са предотвратили над 158 000 опита за незаконно влизане на имигранти

От началото на годината до 30 септември граничните служители на реда са предотвратили над 158 000 опита на противозаконни имигранти да влязат незаконно на територията на страната, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Специално се отбелязва, че е допустимо част от независимо завърналите се лица навътре в Турция, по-късно да са създали повече от един опит за прекосяване на наша територия.

Посочва се, че през същия интервал на предходната година предотвратените опити са били към 115 000.

1242  жители на трети страни са задържани  при нелегално влизане в България през 2023 година Продължава да се следи резистентност във връзка с националностите на арестуваните незаконни мигранти, измежду които доминират жители на страни от Близкия изток и Северна Африка. Най-много от арестуваните за нарушение на държавната граница на вход са от Сирия - 629, Мароко - 200, Афганистан - 199, Ирак - 80, пишат от Министерство на вътрешните работи.

За същия интервал при опит за нелегално прекосяване на границата на излаз от страната са арестувани 1968 жители на трети страни. Гражданите на Афганистан, Сирия и Мароко образуват главния дял на арестуваните. Най-натоварена на излаз през интервала остава българо-сръбска граница, където са арестувани 88% от лицата, предприемащи опити за незаконно прекосяване.

Със 108% е нарастването на арестуваните навътре в страната през юни, юли, август и септември 2023 г.  - 8364  противозаконни мигранти. През същия интервал на 2022 година те са 4013.

С 31% е повишен броят на формираните досъдебни производства против уредници на противозаконна миграция, с 15%  повече са обвинените за тази незаконна активност спрямо летните месеци на предходната година.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР