От началото на годината до 15 април, когато пандемията от

...
От началото на годината до 15 април, когато пандемията от
Коментари Харесай

Пандемията ще направи Джеф Безос първия трилионер

 От началото на годината до 15 април, когато пандемията от ковид набираше скорост, Джеф Безос е прибавил към положението си 25 милиарда $. Това е 3 пъти повече, в сравнение с светът с общи старания съумя да събере за основаване на ваксина против вируса.

На донорска конференция преди дни страни, организации и частни лица подариха Щатски долар 8 милиарда, само че Безос не бе измежду тях. Иначе той притежава 148,6 милиарда $, показват данните на сп. “Форбс ", представено от " 24 часа ".

Затова пък, в случай че болестта продължи да вилнее със същата мощ още няколко години и да му носи същите великански облаги, нищо чудно да се сбъдне прогнозата, че той ще се трансформира в първия международен трилионер. Всъщност компанията му “Амазон " към този момент коства 1,2 трилиона $. В миг, когато всички са призовани да си седят вкъщи, най-голямата в света платформа за онлайн търговия се задъхва от поръчки.

От години “най-богатият мъж в модерната история ", както го назова “Форбс ", е подложен на критика, че дава прекомерно малко за благотворителност в съпоставяне с това, което има. В началото на пандемията в Съединени американски щати той подари 100 млн. $ на хранителната банка, което се равнява на облагата му за часове. За съпоставяне създателят на туитър Джак Дорси даде за битката с ковид 1 милиарда $, или 28% от цялото си положение, възлизащо на 3,9 милиарда

През февруари т.г. 56-годишният Джеф Безос основа Фонд за Земята, финансиран от него с цели 10 милиарда $, само че това се случи, откакто десетки следствия демонстрираха, че комерсиалните практики на “Амазон " са измежду най-големите унищожители на природата. През 2014 година Международната конфедерация на профсъюзите разгласи милиардера за “най-нехуманния шеф ", а от началото на пандемията към него валят обвинявания, в това число от американски сенатори, че не осигурява необходимата защита на служащите си против COVID-19. Това го принуди да обещае, че ще похарчи 4 милиарда от облагата на компанията за сигурността на чиновниците и клиентите.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР