От началото на годината биткойн загуби 50% от стойността си(снимка:

...
Коментари Харесай

Биткойн пада и заради самите компании за добив


От началото на годината биткойн загуби 50% от цената си
(снимка: CC0 Public Domain)

Компаниите за рандеман на биткойн също имат пръст в наклонността на поевтиняване на най-популярната криптовалута в света. Така е, тъй като са принудени да продават биткойни в изискванията на падащ курс на криптовалутата.

За да усилят ликвидността и да понижат разноските, фирмите за рандеман би трябвало да продават криптовалута и това ще продължи да оказва напън върху цената на биткойн, отбелязва Блумбърг  цитирайки анализатор от финансовия холдинг JPMorgan Chase & Co.
още по темата
В момента обществените компании за крипто-добив имат към 20% дял от общия брой биткойни. В същото време доста компании са принудени да продават биткойни, с цел да покрият оперативните си разноски и да обезпечат съществуващи заеми.

„ Продажбата на биткойни от „ миньорите ” за покриване на оперативни разноски или за понижаване на разноските може да продължи и през третото тримесечие, в случай че рентабилността им не се усъвършенства ”, споделят анализаторите. Подобна наклонност „ евентуално към този момент е оказала напън върху цените [на биткойн] през май и юни, макар че има риск този напън да продължи ”.

Колко се обезцени биткойн

От началото на тази година най-популярната криптовалута в света се обезцени с с повече от 50%, което бе подкрепено от повишението на главните лихви от Федералния запас на Съединени американски щати, както и от високата инфлация. Имаше и други проблеми, като срутва на екосистемата на Terra.

Сега проблемите не престават, а плановете за децентрализирано финансиране губят пари. Поради това милиарди долари заеми, които преди са били отпускани на биткойн „ миньорите ”, са изложени на риск.

Различни оценки за цената на крипто-добива

Според JPMorgan, цената за копаене на един биткойн е намаляла от $18-20 хиляди при започване на годината до $15 хиляди този месец. Това евентуално се дължи на огромното въвеждане в употреба на по-енергийно дейно съоръжение за рандеман.

Но оценките за цената на копаенето на биткойни могат да се разграничават. Според Arcane Crypto, за огромна компания цената за рандеман е към 8000 $ за крипто-монета, поради междинните цени на електрическата енергия и относително новия хардуер. В същото време Securitize Capital пресмята, че като се вземат поради всички инфраструктурни разноски и лихвени проценти, общите разноски на някои крипто-копачи могат да надвишават 20 хиляди $ за монета.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР